tisdag 27 januari 2009

Medevi-rutan


"Medevi-rutan" kallas det här tyget i 100% lin. Det finns i färgställningarna; rött, blått och beige. Tyget passar mycket bra till en sk. 1700-talsrullgardin, och är det snyggaste jag sett i den här stilen. Färgerna blir så vackra på ett linnetyg. Vi har just fått in även den blå färgställningen, den är ursnygg! Sömnadsbeskrivning på en 1700-talsrullgardin finns här.
Tyget kostar 360 kronor per meter.


Till 1700-talsrullgardinen skulle det även passa med linsnöre, 3 mm, som nu även finns "flätad". Mellanstorleken (5 mm) passar till tätning av fönster, och den tjockaste (6 mm) tätar dina dörrar. Linet har en förmåga att anpassa sig efter utrymmet, samt absorbera fukt.


Vanligast var att använda glasringar till 1700-talsrullgardinerna, men andra material förekom också. Jag har hittat jättefina smidesringar (30 kr st) som skulle bli jättefina till en rullgardin.

Denna vecka har vi som vanligt öppet onsdag 14.00 -18.00, samt fredag 10.00 - 17.00.
OBSERVERA att vi har stängt fredagar i februari. Alltså endast öppet onsdagar kl. 14-18, i februari.

Den 13, 14 samt 15 februari är vi med på Villamässan i Karlstad. Nätverket Byggnadsvård i Värmland har en egen monter. Nyhems byggnadsvård kommer att finnas med bland fler andra företagare. Läs mer om nätverket på hemsidan!

1 kommentar:

Anonym sa...

Benjamin var helt fantastisk att arbeta med. Han var extremt tydlig, grundlig och tålamod när han guidade min fru och jag genom låneprocessen. Han var också mycket aktuell och arbetade hårt för att se till att allt var klart innan han stängde lånet.
Mr Benjamin är en låneansvarig som arbetar med en grupp investerare som hjälper oss att skaffa medel för att köpa vårt nya hem. Du kan kontakta honom om du vill få ett lån till en överkomlig låg ränta på 2% RIO E-posta honom. 247officedept@gmail.com Eller Whatsapp Chat: + 1-989-394-3740