måndag 29 december 2008

Gott Nytt År!


Nu har butiken varit öppen ett halvår. Det har varit fantastiskt roligt att så många faktiskt har hittat till oss. Det verkar finnas ett intresse för traditionella material och färger.

Vad gäller sortiment så provar oss fram lite och företaget ska få växa långsamt. Efterfrågan får styra vad vi ska ha i vår butik. Många är nyfikna på äggoljetemperan, och det är kul att kunna erbjuda denna miljövänliga färg. Tillverkad av enbart förnyelsebara råvaror; ägg, linolja och vatten. Den torkar ganska fort, men härdar långsammare. Efter två till tre veckor kan man om man vill borsta upp en lite glansigare yta. Om man nu inte vill ha den härligt matta ytan. Temperan är diffusionsöppen, dvs. den kan släppa igenom fukt, den "andas". En sund färg! Läs gärna mer på Ovolins hemsida .


Elle Wahlberg i Odensbacken stickar väskor, mössor och tofflor i renaste ull. Hon tvättar dom sedan i tvättmaskin, för en "tovad" effekt. Märket heter "Helt Enkelt" och ullprodukterna: "får jo".

Dessa tog vi hem inför årets julmarknad. Det finns plats för produkter även "utanför" renodlad byggnadsvård, men produkter med kvalitet och känsla. Och gärna från naturen!

ÖPPETTIDER är förstås viktigt. Tillgängligheten ska helst vara så bra som möjligt!
MEN vi kombinerar vårt företag med andra arbeten. Och som egenföretagare och småbarnsförälder gäller det att pussla!
Vinterns öppettider blir som följande:

ONSDAGAR 14.00-18.00 (fr.om 7 januari)
FREDAGAR 10.00-17.00.
(obs. fredagen den 9 januari stängt mellan 12.30-15.30 pga. begravning)

Ring gärna 076-14 14 366// Anneli

1 kommentar:

Lilys liv sa...

Hej, och tack för hjälpen! Har varit och tryckt en våt trasa mot taket och den suger nästan bort färgen. Det som är kvar mörknar. Så då känns det som om det måste vara limfärg som du säger. Vi har varit tvungen att byta ut ungefär hälften av pärlsponten eftersom den var så dålig så nu funderar jag på hur det blir när man ska måla hälften nytt och hälften gammalt! Gissar att jag måste vara jättenoga med att få bort all gammal färg, eller? Tacksam för alla tips!