fredag 8 augusti 2008

Linoljefärg!

Linolja har en unik förmåga att tränga in i träet. Inte bara lägga sig som en hinna utanpå. Linoljefärg flagar inte, utan vittrar långsamt. Vill man "skjuta upp" underhållet kan man binda pigmenten på nytt genom att stryka på ny linolja.

Tips! Glöm inte att torka av den olja som inte trängt in i ytan, efter en stund. Då undviker du att ytan blir "kladdig"

Vi säljer bl.a linoljefärg från Engwall o. Claesson. I samarbete med Ovolin- Färgfabriken i Degerfors kan vi erbjuda att bryta färgen efter NCS nummer. Färgen bryts enbart med jordpigment.

Här är vårt eget hus.
Färgsättningen på vårt hus är lånad från NÄRKE. Där har jag sett just den här färgkombinationen på gamla hus.
Kulören på fönstren heter enligt NCS: S4010-G10Y. Det gråa S2502-Y. Dörren heter guldockra, och är ett rent jordpigment. (Denna kulör kan dock variera beroende på färgfabrikat).

Fasaden är målad med "falu ljus". Som rödfärgen såg ut fram till 1960-talet.

Den linoljefärg som OVOLIN och Nyhems byggnadsvård säljer bryts enbart med jordpigment. Vi kan bryta efter ett NCS-nummer, åtminstone nästan alla kulörer. Rent postgult och signalrött blir svårt, eftersom vi enbart använder jordpigment, som ju är lite "dova".

1 kommentar:

Fredrika sa...

Hej igen,
Nu ser jag att ni har byggnadsvårdbutik. Vad roligt! Vi har varit intresserade av det länge, jag tror intresset kommer att öka och öka! IDag ska jag till Nacka byggnadsvård!
/Fredrika